Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2017 година

Годишни
награди за кулинарни блогове

На специална церемония, която се състоя на 19 май 2018 година в Метро Академия, бяха раздадени за четвърти път Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител. На церемонията присъстваха блогъри от цялата страна (и чужбина :), кулинарни ентусиасти, гости и представители на медиите. За всички читатели и приятели на Кулинарен Блоговодител, които не успяха да присъстват лично, цялата церемония бе предавана пряко на Фейсбук страницата на Блоговодител, където в момента е достъпна за гледане.

Журито на годишните награди за кулинарни блогове за 2017 година включва всички кулинарни блогъри, които имат профил в Блоговодител. Възможност да се включат имаха около 150 блогъра. Всеки блогър можеше да гласува във всяка категория, като се раздаваха по 3, 2 и 1 точки за първо, второ и трето място в категорията съответно. Зачетени бяха само гласовете на онези членове на журито, които са гласували във всички категории. Номинираните блогъри не можеха да дават точки на собствените си блогове. В гласуването се включиха четиридесет и един блогъра. Кой беше в журито ни тази година може да видите на страницата Жури.

Наградите и тази година бяха специални ръчно изработени статуетки по дизайн на Иво Станков и Георги Стефанов, сътворен, както много други прекрасни неща, на чаша вино. Яйцето е символ както на храната, така и на новото начало, защото всеки кулинарен блогър е творец, който претворява част от своята душевност в кулинарните си произведения. Перото символизира от една страна словото, а от друга - полета на фантазията. За нас бе чест да връчим тези награди на Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител.

Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за Основният акцент на Наградите бе приемствеността между поколенията и взаимоотношенията на родителите и децата за запазването на българските кулинарни традиции и тяхното обогатяване и осъвременяване. Събитието беше емоционална среща между блогърите, които все по-успешно преодоляват анонимността на интернет и се превръщат в съществен фактор за повишаване качеството и културата на хранене в България. На тазгодишните награди деветдесет и пет номинации, разпределени между 46 блога се състезаваха за наградите на журито и публиката – рекорд в историята на конкурса. Наградите бяха връчени в 10 категории, всяка от които отличи специфичните кулинарни, гастрономически и творчески умения на авторите в различна област. Най-любимите блогове на читателите бяха избрани с повече от 17 500 гласа на потребители на Блоговодител, а отличените с призове блогове бяха избрани от самите кулинарни автори, които за първа година бяха призвани да оценят най-добрите помежду си.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за Шеф Юри Велев, главен готвач на МЕТРО Академия, приветства блогърите и гостите на четвъртата церемония. За четвърта поредна година МЕТРО С&С са основен партньор на Годишните награди за кулинарни блогове, а традиционен домакин на събитието бе МЕТРО Академия. Шеф Велев изрази задоволството си да види познати лица и пожела на блогърите да достигнат и надхвърлят възможностите на професионалните готвачи, предавайки по този начин ентусиазма и знанията си на своите читатели.

Отличените блогове

Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категория "Гозбите на баба" - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня - бяха номинирани десет блога, с които може да се запознаете тук. Наградата на журито взе блогът "Щъркелово гнездо" на Илиана Николова. Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът на Пепа Стоева "Храна за мойте канибали". Наградата в категорията е осигурена с любезната подкрепа на партньорите ни от Крина.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категория "Жител на света" - най-добър блог с чуждестранни рецепти - номинирани бяха десет блога, които може да видите тук. Наградата на журито спечели блогът "my candy kitchen" на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория спечели Петя Аргирова, автор на блога "Ухае на...". Наградата за Най-добър блог с чуждестранни рецепти е осигурена с любезната подкрепа на Kotanyi.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Топло от фурната" - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници - номинациите бяха десет. Можете да се запознаете с тях на страничката на категорията. Наградата на журито спечели блогът на Таня Донева "Вкусното ми хоби със Страст и Любов". Гласовете на публиката в същата категория грабна блогът "Черпак с мерак" на Здравка Николова - Зиче. Наградата в категорията е осигурена с любезната подкрепа на София Мел.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "С аромат на ванилия" - най-добър блог с печива и десерти - номинирани бяха единадесет блога, които може да видите тук. Блогът на Таня Донева "Вкусното ми хоби със Страст и Любов" спечели наградата на журито. Наградата на публиката в същата категория взе блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова. Наградата в категорията е осигурена с любезната подкрепа на Dr. Oetker.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Крилце или кълка" - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч - бяха номинирани десет блога, с които може да се запознаете тук. Победител според гласовете на журито бе блогът "Храна за мойте канибали" на Пепа Стоева. Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова. Наградата за Най-добър блог с рецепти с месо и дивеч е осигурена с любезната подкрепа на Вашата месарница.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Бързо и вкусно" - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство - бяха номинирани единадесет блога, които може да видите тук. Наградата на журито спечели блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът на Люси Евтимова "Lussi`s World of Artcraft". Наградата в категория Бързо и вкусно е осигурена с любезната подкрепа на Maggi.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Сладко удоволствие" - най-добър блог с рецепти за торти - номинирани бяха десет блога. Може да ги разгледате на страничката на категорията. Победител според гласуването на журито бе блогът на Мина Ангелова "Angellove`s Cooking". Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът "Lussi`s World of Artcraft" с автор Люси Евтимова. Наградата за Най-добър блог с рецепти за торти е осигурена с любезната подкрепа на Kenwood.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Здравословни рецепти" - най-добър блог вегетариански и веган рецепти - номинирани бяха шест блога. Надяваме се здравословното хранене да намира все повече последователи у нас и да завоюва заслужено място на трапезата на българина. Журито и публиката единодушно оцениха най-високо блога "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева. Наградата в категорията за Най-добър блог с вегетариански и веган рецепти е осигурена с любезната подкрепа на La Garone.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Визуално пиршество" - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) - номинираните бяха дванадесет. Залата на МЕТРО Академия бе украсена със снимки на номинираните. Наградата на журито спечели блогът "Angellove`s Cooking" на Мина Ангелова. Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът "Вкусно с Бети" на Бианка Йовчева. Наградата в категорията е осигурена с любезната подкрепа на Bonduelle.
Вижте галерията от връчването на Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител за В категорията "Кулинарни пътешествия" - най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи - номинирани бяха пет блога, с които може да се запознаете тук. Победител според гласуването на журито бе блогът на Мария Пепелджийска "Цветно с... Пепеляшка". Гласовете на публиката в същата категория спечели блогът "my candy kitchen” на Екатерина Мирчева. Наградата в категорията за Най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи, е осигурена с любезната подкрепа на Spizing.